1 av 2
Fiskedragen som satt på paketet som hittades vid Saltö. Foto: Polisen Grafik Liv Widell/Sveriges Radio
2 av 2
Här hittades det styckade liket i havet utanför Saltö vid Strömstad. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.

Polisen: Kroppsdelarna vid Saltö dumpades nog från båt

Polisen vill komma i kontakt med personer som sett både båtar och bilar vid Saltö för två till tre veckor sedan. Samtidigt inleddes obduktionen av kroppsdelarna i dag.

Polisen tror att paket har dumpats med båt, eftersom det är svårt att ta sig ut till platsen vid mellan inre och yttre Vattenholmen strax utanför Saltö på annat sätt.

Polisen är därför intresserade av alla iakttagelser som har gjort vid platsen för två till tre veckor sedan.

– Vi är väldigt intresserade av iakttagelser både vad gäller båtar och bilar, säger Haraldsson.

I dag påbörjades obduktionen av den styckade manskroppen. Enligt polisen fanns det flera skador på de kroppsdelar man har hittat.

– Obduktionen visar att det det fanns flera skador på de kroppsdelar vi har hittat och som kan vara förorsakad av annan. Men vilka skador det är vill jag inte gå in på, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till P4 Väst.

Styckad kropp vid Saltö

Paketet med den styckade kroppen hittades av en sportdykare utanför Saltö i Strömstads kommun 7 september 2013. När paketet undersöktes på bårhuset i Uddevalla 9 september visade det sig innehålla en styckad kropp. Polisen utreder det hela som ett misstänkt mord. 18 september fick polisen en identitet på den mördade mannen. Han är 64-årig man från Landvetter som varit försvunnen sedan i somras. Mannen har suttit i fängelse för mord på sin fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista