Strömstads roddklubbs Oskar Russberg tog hem ett guld och tre brons under SM-helgen i Rådasjön i Mölndal FOTO:Privat.

Strömstads RK rodde hem flera medaljer i SM

1:45 min

SM-helgen i Rådasjön i Mölndal blev en framgångssaga för Strömstads roddklubb. På herrsidan briljerade Oskar Russberg med att ta hem fyra medaljer och på damsidan blev det två silver för Frida Svensson.

Oskar Russberg inledde SM-helgen med att plocka hem singelguldet i lättvikt i lördags. När han passerade mållinjen var han sju sekunder före tvåan.

– Det var gött. Första tusen var rätt så hårda men sen släppte fältet allt eftersom, säger Oskar Russberg.

Men han var inte nöjd med det. Senare under lördagen blev det ett singelbrons i tungviktsklassen och dessutom ett lagbrons tillsammans med Johan Lindberg, Bernt Spielberger och Otto Åkerström. Under söndagen tog han även hem ytterligare ett brons tillsammans med Johan Lindberg.

-- Det var kul med tungviktssingeln eftersom jag egentligen tävlar i lättvikt. Extra roligt att slå tungviktare, säger Oskar Russberg.

På damsidan blev det två silver för Frida Svensson. Ett individuellt och ett tillsammans med lagkamraten Veronika Karlsson.

– Vi har inte tränat något tillsammans utan lånade en båt och då tycker jag en andraplats är fenomenalt bra, säger Frida Svensson.

Efter SM väntar nu en liten semester för Frida Svensson, men i slutet av oktober börjar förberedelserna inför nästa säsong och då är siktet inställt på OS i Brasilien.

– Det finns bara en väg och den vägen går mot Rio, säger Frida Svensson.

Även på juniorsidan skördade Strömstad framgångar. Johan Jensen tog hem guldet i 16-årsklassen och Gabriel Andersson tog silvermedaljen i juniorklassen. Och som grädden på moset avslutade de båda Strömstadsroddarna SM-helgen med att ro hem guldet i dubbel.

SIMON LÖFVING
simon.lofving@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista