Stoppad bil i Brålanda ledde polisen till 850 kilo hasch

Ett narkotikabeslag i Brålanda i maj ledde dansk polis till en stor narkotikadistributör i Köpenhamn, som nu har gripits.

Det var i maj som en polispatrull hittade 200 kilo hasch gömt i pjäxväskor i en bil som stannades i Brålanda. Det skulle visa sig att pjäxbagarna var inköpta i en butik i Köpenhamn, och via övervakningsfilm har den danska polisen kunnat identifiera den man som köpt väskorna.

I mannens hus lagrades 666 kilo hasch och polisen hittade också kvittot från väskinköpet. Totalt har svensk och dansk polis lagt beslag på 850 kilo hasch efter att bilen i Brålanda stoppades.

– Det som började som en fordonskontroll i Brålanda har totalt, tills i dag, lett fram till att cirka 850 kilo hasch beslagtagits i Sverige och Danmark. Utan det väl fungerande samarbetet mellan dansk polis och länskriminalpolisens narkotikarotel hade aldrig den danska narkotikadistributören gripits, säger Robert Eskilsson på narkotikaroteln i Fyrbodal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".