Preemraff i Lysekil. Foto: Johan Blixt/Sveriges Radio

Lysekilspolisen ökar bevakning efter bråk mellan Preemraff-arbetare

0:59 min

Det har skett bråk mellan några av de drygt 2 300 personer som just nu arbetar tillfälligt på Preemraff. Nu ska polisen ta tag i problemet.

– Vi har ju förstärkt polisbevakning i området för att vara den ordningsman i klassen som kanske behövs och av det skälet förebygga att det händer så mycket mer än normalt, säger Anders Buhlin är ansvarigt polisbefäl i lysekil

Drygt 2 300 externa arbetare jobbar tillfälligt på raffinaderiet under Preemraffs revisionsstopp och bor i området. Och det har blivit en del bråk.

Det har inte skett något bråk på själva raffinaderiet, utan på platser där personalen bor. Bråk har också uppståt ute på krogar, där personal betett sig så illa att polis tillkallats vid tre tillfällen.  

Men bråken mellan de extern arbetarna är inget som Preemraff kan ta ansvar för, det menar Peter Abrahamsson som är raffinaderichef.

– Där går gränsen för vad Preemraff har ansvar för. Men vad jag vet är att de aktuella entreprenörerna har haft en internt kommunikation kring just de händelserna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista