Delar av mannens kropp hittades i ett paket vid Saltö den 7 september. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio

Den styckmördade mannen dömd för mord på sin fru

0:31 min

Den man som hittades styckmördad vid Saltö utanför Strömstad för knappt två veckor sedan har suttit i fängelse för att ha skjutit ihjäl sin hustru.

– Han är dömd för ett mord för ett antal år sedan,  säger Thord Haraldsson på länskriminalen till P4 Väst.

Mannen är 65 år och enligt gt.se släpptes han ur fängelse i våras och anmäldes kort därefter försvunnen från sitt hem strax utanför Göteborg. Då fanns det inga misstankar om att något brott skulle ligga bakom försvinnandet.

Uppgifterna om att mannen mördat sin fru innebär inte i nuläget att misstankarna riktas åt något särskilt håll, enligt Haraldsson.

– Det är en traditionell mordutredning med allt vad det innebär och det finns med i bilden.

Polisen utgår från den mördade mannens hem säger Thord Haraldsson:

– Ja det är teknisk undersökning och förhör med personer som kan ha gjort iakttagelser Vi utgår från hans bostad och ser vad som finns att hämta. Det pågår just nu.

Styckad kropp vid Saltö

Paketet med den styckade kroppen hittades av en sportdykare utanför Saltö i Strömstads kommun 7 september 2013. När paketet undersöktes på bårhuset i Uddevalla 9 september visade det sig innehålla en styckad kropp. Polisen utreder det hela som ett misstänkt mord. 18 september fick polisen en identitet på den mördade mannen. Han är 64-årig man från Landvetter som varit försvunnen sedan i somras. Mannen har suttit i fängelse för mord på sin fru.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista