Säljplaner hos GM förnekas

Källor SR Radio Väst har i GM-ledningen förnekar att det skulle finnas planer på att sälja Saab.

Inget annat än spekulationer utan substans säger en talesman för GM idag efter uppgifterna om att GM planerar att sälja Saab. Ett resultat av medias frustrering över att vänta på beskedet helt enkelt säger han. Vårt mål har hela tidien varit att behålla båda fabrikerna i Trollhättan och Russelsheim och så är det fortfarande. Att Saab redovisat förlust efter förlust kräver handling och det är det vi gör, det är därför vi vill förändra men det handlar inte om att sälja Saab.

Besked kommer innan mars utgång och vid bilmässan i Geneve kommer delar av beskeden bla rörande just Cadillacen och om var den ska tillverkas nästa besked handlar om var mellanklassbilen ska tillverkas. Men, råder det tottal enighet i GM ledningen om vilken lösning som ska till för Saab då undrar jag.

Han suckar och säger, visst har det förekommit disskussioner inom ledningen - självklart - men dom har aldrig gått ut på att sälja eller göra sig av med varumärket Saab säger talesmannen. Och som sagt att Saab länge dragits med förluster är ju ett faktum som kräver handling och det är precis det vi nu gör men det går inte ut på att sälja Saab vare sig till Kina eller Frankrike säger talesmannen.
Angelique Hvalgren 0522-67 00 56

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".