Länstyrelsen: Risk med stora vårdhem för gamla

Efter kritiken mot vården av gamla på Källstorpsgården säger områdeschefen Gunilla Mjörnvik Torstensson  att problemen blir fler på stora äldreboenden eftersom fler människor är inblandade och därför sticker Källstorpsgården i Trollhättan ut på ett negativt sätt.

På Källstorpsgården bor 112 vårdtagare som har minst en anhörig och på de fem våningarna på Källstorpsgården jobbar ett hundratal personer.
Ett likvärdigt boende i Trollhättan är Blomstergården på Sylte där det bor 114 vårdtagare. Precis som Källstorpsgården med 112 boende hade de sju skriftliga klagomål under förra året. Och respektive område hade sammanlagt 14 skriftliga klagomål förra året.
Och Ingemar Sunnderdahl som är socialkonulent på Länsstyrelsen ser en fara med att kommunerna stänger små äldreboende och slår ihop till stora enheter.
 Ingemar Sunnerdahl menar att Källstorpsgården ändå utmärker sig och Länsstyrelsen kommer att följa upp det senaste larmet om missförhållanden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".