Johnny Depp skänks i fotograferad form till Åmåls kommun. Dock är det inte denna bild det handlar om. Foto: Jon Furniss Photography/AP/TT Scanpix
Åmål

Brad Pitt, Al Pacino och Johnny Depp skänks till Åmåls kommun

Brad Pitt, Johnny Depp, Al Pacino och Uma Thurman ska få husrum i Åmåls kommun. I alla fall fotografier av dessa storheter, som har skänkts av fotografer som tack för vårens fotofest.

Under vårens fotofest i Åmål ställde bland andra fotografen Leif-Erik Nygårds ut sina bilder på kända skådespelare. efteråt var han så nöjd med arrangemäanget att han skänkte bilderna till arrangörerna av fotofesten. Detsamma gjorde fotograferna Cedric Archer och Paul Hansen.

Nu skänker arrangörerna av fotofesten vidare fotografierna till Åmåls kommun. Förutom Nygårds bilder av Brad Pitt, Johnny Depp, Al Pacino och Uma Thurman får kommunen bl.a bilden som Paul Hansen tagit på ett begravningsfölje i Gaza och  som utsetts till världens bästa pressbild år 2012.

Förhoppningen från fotofestens sida är att bilderna ska kunna visas fler utställningar och kanske i ett framtida museum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista