Ny omhäktning för 36-åringen – åtal närmar sig

1:29 min

Efter snart fem månader och över tusen sidor med utredning får de misstänkta och deras försvarare nu ta del av förundersökningen i Trollhättefallet. I dag omhäktades den mordmisstänkte 36-åringen och åklagaren anser att det finns tillräckligt med bevis för åtal.

– Planen är att åtal ska väckas någon gång i slutet på november och att en förhandling ska kunna hållas före jul, säger kammaråklagare Eva Johnsson till P4 Väst.

I dag omhäktades 36-åringen av Vänersborgs tingsrätt och åtal ska vara väckt senast den 25 november.

Nu har åklagare och polisen börjat med den så kallade slutdelgivningen. Det innebär att den mordmisstänkte 36-åringen och hans advokat, tillsammans med de två män som misstänks för skyddande av brottsling och deras försvarare, får ta del av hela förundersökningen som är på över 1 000 sidor.

– De har också möjlighet att begära kompletterande förhör med någon person eller att de vill att vi ska genomföra någon ytterligare teknisk undersökning. Först när de har lämnat beskedet att de inte har någonting sådant är vi framme vid att vi kan väcka åtal, säger Johnsson till P4 Väst.

Kammaråklagare Eva Johnsson säger att hon anser att det finns tillräckligt med bevis för att åtala de tre männen. Men hon vill inte säga något om vad det är för bevis.

I slutet av juni som stora mängder blod hittades i den 23-åriga tvåbarnsmammans lägenhet, men det dröjde till i augusti innan hon hittades död.

36-åringen greps och fördes till Sverige efter att han själv tagit kontakt med Sveriges ambassad i Warszawa.

Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, men han nekar till brott. De två andra männen nekar också till brott

P4 Väst