Hemliga gästen

Sebastian Edholm tror på kärlek och MMA

2:16 min

Sebastian Edholm är Sollefteåsonen som flyttat till Trollhättan och hittat kärleken - och kampsporten MMA som han tycker att alltför många har en skev bild av. Dessutom jobbar han på äldreboendet Gläntan och har själv redan en plan för hur han ska bli som gammal.


Hemliga gästen är en programpunkt i P4 Förmiddag där programledaren lär känna en av medlemmarna i Publiknätverket.

Publiknätverksmedlemmen Sebastian Edholm var den hemliga gästen i dagens P4 Förmiddag. Programledaren Marcus gjorde allt för att försöka lära känna honom under en halvtimme. Allt slutade med att Sebastian Edholm skrek som Chubaka.

Sebastian Edholm hamnade i Trollhättan genom studier 2009 när han kom in på ett program på Högskolan väst.

Vad visste du om Trollhättan?

– Det stereotypiska - Saab och industrier, mer än så visste jag inte. Jag tänkte att det var nära till Göteborg och att jag skulle flänga runt på klubbar varje helg, vilket jag verkligen inte gjorde.

På fritiden sysslar Sebastian med kampsporten MMA

– Det är en sammanslagning mellan olika slags kampsporter. Många har en skev bild av MMA där man ser folk helt blodiga i en bur. Men jämfört med boxning där alla slag är fokuserade mot huvudet så är MMA en mycket mer blandad sport.

Vad ger det dig att hålla på med MMA?

– Jag tycker att det är en väldigt speciell gemenskap som jag inte upplever att jag har stött på någon annan stans, och då har jag ändå spelat fotboll också. Det är ett gott gäng och vem som helst kan träna MMA.

När Sebastian inte sysslar med MMA går han till jobbet - äldreboendet Gläntan i Vänersborg. Och han har själv redan en bild över hur han ska bli som gammal.

– Jag ska ha en gubbkeps, röka pipa, ha hängslebyxor, kanske ha en liten kulmage - du vet som när man kollat på Tipslördag alldeles för mycket, och så ska jag spela shack.

Detta lyckades programledaren Marcus lista ut om Sebastian Edholm:

  • 24 år gammal
  • Kommer från Sollefteå
  • Bor i Trollhättan
  • Jobbar på äldreboendet Gläntan i Vänersborg "Tyvärr ska de ju lägga ner Gläntan, det är en tråkig historia"
  • Har en flickvän som brukar vakna tidigare än Sebastian
  • Önskelåt: Bob Marley - Is this love "Jag gillar ju Bobban väldigt mycket. Det är mycket kärlek i låten och jag har mycket kärlek att ge"
  • Kan låta som Chubaka i Star Wars