Fotbollförbundets bil till Anders Svensson retar många

4:10 min

Att Anders Svensson fick en bil för sina 146 landskamper, samtidigt som Therese Sjögran med 182 landskamper inte fick någonting under Fotbollsgalan i går, beror inte på att Fotbollförbundet gör skillnad på män och kvinnor, enligt generalsekreteraren Mikael Santoft.

Fotbollförbundet fick en bil av en av sina sponsorer för att ge den till Anders Svensson på Fotbollsgalan i SVT. Syftet var enligt förbundets generalsekreterare Mikael Santoft att uppmärksamma att Svensson satt rekord i landskamper under hösten.

– Vi är jätteglada att ha kunnat uppmärksamma Anders och vi har redan bestämt oss för att uppmärksamma Therese. Däremot gör vi inte det vid samma tillfälle. Nu under hösten har Anders slagit det här rekordet och då har han fått den här uppmärksamheten.

Att Therese Sjögran spelat 44 landskamper mer uppmärksammades däremot inte. Men Mikael Santoft menar att det inte handlar om att förbundet gör skillnad på män och kvinnor.

– Vi kommer att uppmärksamma Therese också och det är inte påkallat av det som hänt det senaste dygnet utan det är mycket längre tillbaks än så.

Oavsett hur Fotbollförbundet har tänkt, så är det många som reagerar och tycker att det blev orättvist.

– Det är pinsamt när vi lever i 2013, snart 2014. Det är orättvist – hon har ju spelat fler landskamper än han. Om det var orsaken till att han fick en bil så borde hon också få det, säger en Uddevallabo till P4 Väst.