Theresa Andersson har världen som arbetsfält och gästar Uddevalla. Foto: Jurek Holtzer/Svd/TT
Uddevalla

Theresa Andersson spelar alla instrument själv på Östraboteatern i Uddevalla

"I början var det svårt"
4:58 min

Theresa Andersson är själv på scenen men låter som en hel orkester. Hon spelar in sig själv under konserten när hon spelar trummor och andra instrument och spelar sedan upp det live.

Resultatet blir en enmansorkester som låter som en hel ensemble. Konceptet hittade hon på när hon skulle åka till Sverige från New Orleans i USA där hon vanligen bor och upptäckte att hon inte kunde ta med sig en hel orkester.

–  I början var det svårt. Jag upptäckte att jag inte hade så starkt taktsinne och det var jobbigt att hålla reda på pedalerna där jag startar loop-inspelningarna.

Nu reser hon runt världen och håller konserter där hon skapar låtar som är unika för varje konserttillfälle. Före kvällens konsert på Östraboteatern i Uddevalla träffar hon även elever från Kulturskolan.

Eleverna får vara med i en workshop där hon berättar om sitt sätt att göra musik. Där kan eleverna också få pröva på att själva bli multiinstrumentalister och spela tillsammans med sig själv i massupplaga.

P4 Förmiddag
fm.vast@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".