Nobel & Myrbäck

Vinn ett bokpaket i Nobel & Myrbäck

Vi har storstädat bokhyllorna på redaktionen och plockat ihop ett riktigt bra bokpaket som väntar på att skickas hem till någon av våra lyssnare. Är det du? Om du kan svara på fem frågor kan det bli ditt!

1. Oktober i Fattigsverige – Susanna Alakoski

Oktober är ju en av våra höstmånader. Höst är en av våra fyra årstider. Vem skrev musikstycket De fyra årstiderna? 


2. Matfrisk – Fredric Andersson

Dieter kan utlova mycket, vissa av dem till och med att förebygga sjukdomar som cancer. Vad många har gemensamt är att de tycker att vi ska äta mycket grönsaker, frukt och bär. I vilken svensk stad firas Jordgubbens dag varje år? 

3. Vildsnår – Natasha Illum Berg

Natasha Illum Berg är uppvuxen i Sverige och Danmark, men bor numera i Tanzania och är förutom författare också professionell jägare.
Här i Sverige är det många jägare som gillar att skjuta älg. I vilken månad infaller älgjakten i södra Sverige?

4. En korrespondents bekännelser – Vladislav Savic

Vladislav Savic blev av med sitt jobb som korrespondent på Sveriges Radio efter att han förskingrat pengar från företaget. Pengarna som gick till hans spelmissbruk och skulder. När Savic blev påkommen befann han sig på uppdrag i Grekland, vilket valuta hade man där innan landet gick över till euro? 

5. Konstruktören – Sven Yrvind

Långfärdsseglaren Sven Yrvind har rundat Kap Horn i den minsta båten någonsin. Ett horn i sidan kan man ha till någon, men vilket sorts instrument är ett valthorn?

Kunde du alla? Bra! Fuskade du med att googla? Äsch, du får vara med och tävla ändå. Mejla dina svar och ditt telefonnummer till eftermiddag.vast@sr.se så drar vi en vinnare efter klockan 17 i dag.