Folkpartister skeptiska till samarbete med Socialdemokraterna

1:09 min

De flesta folkpartister som P4 Väst talat med anser inte att ett regeringssamarbete över blockgränserna är någon bra idé.

I går inleddes Folkpartiets landsdagar i Västerås. En aktuell fråga just nu är diskussionen om ett regeringssamarbete över blockgränserna efter att Socialdemokraternas partiledare Stefan Lövfén sagt i ett uttalande att S kan samarbeta med andra partier än Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Men Kenneth Carlsson, gruppledare för Folkpartiet i Färgelanda, anser att den frågan inte ens borde diskuteras.

-- Jag förstår inte hur Stefan Löfvén tänker. Man är så sugen på maktposition så man är beredd att samarbeta med det mesta för att komma till makten, säger Kenneth Carlsson, folkpartiets gruppledare i Färgelanda.

Frågan om ett samarbete över blockgränserna kommer att ställas på sin spets nästa år när det är dags för riksdagsval.

P4 Väst har ringt till folkpartister i tio av kommunerna i området och de flesta är skeptiska till ett samarbete med Socialdemokraterna. Men det är inte alla folkpartister som stänger dörren för Stefan Lövén.

– Det finns möjligheter för alla möjliga konstellationer så länge det gynnar socialliberalismen och den ideologi som jag står för, säger Dan Möllengård, gruppledare för Folkpartiet i Trollhättan.