Saab 9-5 byggs i Europa

Det har spekulerats i att nästa generation 9-5 också ska byggas i USA, men Augustssons besked är att stadsjeepen byggs i USA och nästa 9-5 i Europa. Han uppger också att det ska fortsätta byggas 9-3-bilar i Trollhättefabriken fram till 2010.

-Fram till 2010-2011 har vi produktion i Trollhättan. Det finns ingen annan fabrik som har det på längre sikt och det finns många möjligheter för oss även efter den tidpunkten förutsatt att vi är effektiva.

Kapaciteten i Trollhättan ligger på 150 000 bilar om året och det blir inga satsningar på att utöka den, men den kapacitet som finns ska utnyttjas så bra som möjligt. Däremot uppges GM-ledningen vara inställd på att satsa på Saabs produktutveckling. Augustsson är mycket nöjd med att den till stor del kommer att ske i Trollhättan.

-Vi har här i Sverige bestämt oss för att vi ska vara kvar inom fordonsindustrin och det har klart uppmärksammats av GM:s ledning. De har sett vad vi har gjort hittills och de har fullt förtroende för att vi kommer att utvecklas positivt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".