Mari-Ann Krantz, förbundsordförande, Sif.

Sifs ordförande Mari-Ann Krantz vill ha besked om bilmodeller

Det är viktigt att GM snabbt tydliggör vilka bilmodeller som ska göras i Trollhättan. Det anser Sifs ordförande Mari-Ann Krantz efter General Motors beslut idag.

- Vi hade naturligtvis hellre sett att produktionen av epsilon-plattformen hamnat i Trollhättan. Fabriken har visat upp en enorm förbättringstakt på kvalitet och effektivitet och är en anläggning i världsklass, säger Sifs förbundsordförande Mari-Ann Krantz.
- Det är viktigt att GM nu snabbt tydliggör vilka bilmodeller som ska göras i Trollhättan för att visa att fabriken har en framtid. Vi började arbetet i ett läge när både teknisk utveckling och produktion var hotad på fabriken i Trollhättan. Nu blir utvecklingen kvar och det ska satsas på produktionen vilket vi ser som en framgång, säger Mari-Ann Krantz.
- Att Trollhättan får producera en Cadillac-modell och andra Saab-modeller visar trots allt att det finns en tro på fabriken som kan leda till att fler modeller på sikt produceras där. GM:s arbetssätt med att ställa två orter mot varandra har varit en utmaning för alla inblandade fackliga organisationer. Sif har tillsammans med andra svenska förbund hela tiden arbetat aktivt och detta fall visar att betydelsen av både nationella och internationella fackliga samarbeten kommer öka i framtiden, avslutar Mari-Ann Krantz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".