Fotboll

FCT pratar med David Bennhage

1:30 min

Här är senaste nytt från den lokala silly seasonkarusellen.

Fotbollsäsongen är till ända sedan en vecka tillbaka. Men redan nu har förberedelserna inför nästa dragit igång och P4 Väst har kollat läget i de fyra största lokala lagen, Ljungskile SK, FC Trollhättan, IK Oddevold och IFK Uddevalla.

Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim var just på väg att skicka ett nytt kontraktsförslag till en spelare i den nuvarande truppen när P4 Väst fick tag på honom under söndagseftermiddagen. Men vilken spelare det handlar om ville han inte uttala sig om. Däremot sa han att en provträningsvecka är på gång, där LSK bland annat ska testa en målvakt, en mittback och en central mittfältare.

FC Trollhättan håller också på med kontraktsförhandlingar med några spelare i den nuvarande truppen och enligt Fredrik Nyqvist, ordförande i klubbens fotbollskommitté handlar det bland annat om Josef Daoud. Dessutom har klubben fört ett första samtal med Ljungskilespelaren David Bennhage.

FCT jobbar i nuläget med fler namn, men några konkreta exempel vill inte Nygvist gå in på. Däremot finns det tankar kring vilken spelartyp klubben letar efter.

- Förra säsongen föll vi igenom i några matcher och därför letar vi bland annat efter en äldre spelare som kan ta papparollen i laget, säger Nyqvist.

IFK Uddevalla är den klubb som verkar vara mest aktiva på spelarmarknaden så här långt. Tidigare i veckan gjorde laget klart med Jonas Larsson och Jesper Andersson från Svaretborg och lagets tränare Joakim Jensen berättar att man har fem nya spelare som just nu är och provspelar med klubben. Det handlar om Skoftebyns forward Jonathan Gustafsson, Vänersborgsduon Jonas Emanuelsson och Andreas Mitt, Mahmud Al-Mouti, som vänder hem från studier i Örebro samt Daniel Wilhelmsson från Stångenäs.

Vad det gäller IK Oddevold finns det för närvande inget nytt att berätta. Lagets tränare Jan-Erik Lien har för tillfället en kortare ledighet från fotbollen innan laget drar igång träningen igen den 3 december. Men han säger till P4 Väst att laget tittar mycket på saker runt omkring fotbollen, som till exempel kost och styrketräning.

Men det är inte bara lagen som är intressanta när det börjar vankas silly seasontider. P4 Väst har pratat med LSK-målvakten Magnus Berglöf, som är mitt uppe i valet kring sin egen framtid.

- Framtiden är lite oviss, men jag har fått chansen att provträna med Gefle och Ljungskile har sagt att de ska höra av sig. Sen finns det även intresse från andra klubbar, säger Magnus Berglöf.

SIMON LÖFVING
simon.lofving@sverigesradio.se