Nobel & Myrbäck

El Naggar (FP) avgår som gruppledare

Essam El Naggar (FP) lämnar uppdraget som gruppledare för Folkpartiet i Uddevalla. Han säger till P4 Väst att han dock sitter kvar som kommunalråd tills vidare.

El Naggar sitter kvar som kommunalråd men kommer att lämna uppdraget som gruppledare i samband med medlemsmötet 2 december.

Essam El Naggar säger också att han inte kommer att kandidera till valet 2014. Anledningen till beslutet är enligt honom själv det mediedrev han har blivit utsatt för under den senaste tiden.

El Naggar vill inte medverka i radio, utan hänvisar till följande uttalande: 

"Jag har skickat följande meddelande till partimedlemmarna:
Jag vill börja med att beklaga det som har hänt. Jag har under en längre tid varit utsatt för ett mediedrev som antagit alltför stora proportioner. Med hänsyn till min familj i första hand, och även till Folkpartiet, har jag meddelat styrelsen jag träder tillbaka som gruppledare för FP i Uddevalla och att jag inte kandiderar till valet 2014."

El Naggar säger till P4 Väst att många vill att han ska ställa upp i valet nästa år, men att han vill inte spräcka partiet inför valet.

För ett par veckor sedan avslöjande tidningen Bohusläningen att Essam El Naggar begärt ut listor över en kommunal tjänstemans telefonsamtal, något El Naggar först höll förvaltningen ansvarig för, men sedan tog på sig ansvaret för.