Partikamrat i FP: El Naggars eget val att avgå

1:02 min

Monica Bang Lindberg, förste vice ordförande för Folkpartiet i Uddevalla, säger att kommunalrådet Essam El Naggars själv valde att avgå som gruppledare. 

Uddevallas folkpartistiske kommunalråd Essam El Naggar avgår som gruppledare för FP i Uddevalla. Han kommer heller inte att kandidera till valet nästa år. 

För familjens skull

– Det är ju ett val han gör själv, så är det ju. För hans familjs skull, så är det ett val han har gjort, säger Monica Bang Lindberg, som är första vice ordförande för Folkpartiet i Uddevalla.

Anledningen är enligt Essam El Naggar själv det mediedrev han ska ha blivit utsatt för under hösten.

El Naggar har anklagats för att ha kartlagt anställda inom kommunen och deras telefoner. Han har också blivit anmäld till Arbetsmiljöverket för hot och han fick mycket kritik för ett uttalande i samband med statskuppen i Egypten.

Senast krävde partikamraten Erik Bergman El Naggars avgång.

Partimöte i december

Men Monika Bang Lindberg vill inte kommentera hur händelserna har påverkat partiet.

– Vi avvaktar med att se vad vi kommer fram till andra december. Det är då vi har gruppmötet. Då träffar vi alla medlemmarna och de får vara med och säga sin sak i det här. Och det ska man respektera, säger Monica Bang Lindberg.

Hur är förtroendet för Essam El Naggar?

– Som sagt så tar vi det andra december.

Sundström: Olyckligt

Henrik Sundström, moderat kommunalråd i Uddevalla och kommunstyrelsens ordförande säger till P4 Väst att det var väntat att något skulle ske efter all turbulens kring El Naggar, och att han tycker det är olyckligt.

– Det är klart att det aldrig är bra när det blir skriverier som får genomslag i riksmedia och Alliansfritt Sverige har julafton på Internet. Det är ju inte så roligt alltid.