Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Minister kommenterar stängningen av DVVJ

Infrastrukturminister Catarina Elmsäter Svärd svarar nu på frågor från lokala riksdagsledamöter om stängningen av DVVJ – järnvägen mellan Bengtsfors och Mellerud.

Socialdemokraten Jörgen Hellman från Lilla Edet har tidigare frågat infrastrukturminister Catarina Elmsäter Svärd om det är statens policy att prioritera lastbilstransporter framför järnvägen utan att se över investeringsbehovet på vägnätet.

Catarina Elmsäger Svärd svarar att statens policy är att låta transportkunderna själva välja trafikslag till sina transporter och hon hänvisar till att Trafikverket valt att stoppa trafiken på DVVJ av säkerhetsskäl och hon förutsätter att Trafikverket vidtar nödvändiga åtgärder för att garantera en säker trafik på sträckan.

Kristdemokraten Pernilla Gunther från Trollhättan som också engagerat sig i DVVJ har frågat ministern vad hon vill göra för att säkra effektiva transporter för att värna ett fortsatt konkurrenskraftigt företagande i Dalsland.

Elmsäter Svärds svar där är att hon utgår från att Trafikverket ser över vad som kan göras för att kunna ha ett konkurrenskraftiga transporter som gynnar företagandet i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".