1 av 3
Bön dygnet runt i Lysekils kyrka. Foto: Vjosa Osmani/P4 Väst
2 av 3
Gun-Britt Jacobsson ber i Lysekils kyrka. Foto: Vjosa Osmani/P4 Väst
3 av 3
Några av bönerna i Lysekils kyrka. Foto: Vjosa Osmani/P4 Väst

Lysekils församling ber för sin hemort

1:33 min

Idag är den sista av sju dagar av konstant bön i Lysekils kyrka.

Varje timme under sju dagar har det pågått en bönekedja som har rullat dag och natt. Det är sjunde gången som Lysekils församling anordnar bönevecka. Något som församlingspedagogen Karin Malmström ser som höjdpunkten på året.

– Det händer mycket runtomkring oss i livet. Böneveckan gör att man blir återställd på något sätt och reflekterar över vad som egentligen är viktigt och det är att umgås med Gud. Att lyssna till honom och under veckor som denna blir det extra tydligt. Det säger församlingspedagogen Karin Malmström

Gun-Britt Jacobsson sitter stillsamt med en filt över axlarna och tittar ut mot några tända ljus. Det är hennes tur att be och hon ska be i två timmar innan hon sedan går vidare till sitt arbete. För henne är gemenskapen viktig under veckor som denna.

– Det ger en styrka att man vet att vi har varit tillsammans. Att det finns så många som tror på bönens kraft, säger Gun-Britt Jacobsson som tagit en liten paus i bönen för att prata med mig.

"Beskydda och bevara Lysekil" "be för Syrien" "be om uppehållstillstånd för våra vänner" Bönerna är väldigt olika där dom hänger  i den lilla bönehörnan som skapats av Lysekils församling.

– Jag tror att när vi ber så händer det saker, säger Karin Malmström

Hur ser vi resultatet av det då?

– Ibland ser man väldigt konkreta resultat när man till exempel ber för en personl. Vi ber ju också väldigt mycket för Lysekil och företagen här, säger Karin Malmström och skrattar.

--Det är klart att vi kanske inte ser resultat direkt att alla företag blomstrar att allting går bra men det spelar absolut roll. På sikt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista