Folkpartiet i Trollhättan drivs som sekt, enligt kritisk medlem

Folkpartisten Rita Paulsson Svensson från Trollhättan är kritisk mot gruppledaren Dan Möllengård som hon menar driver partiföreningen som en sekt, skriver TTELA.

Rita Paulsson Svensson sitter i dag som vice ordförande i kommunens fastighetsbolag och tycker att gruppledaren Dan Möllengård inte följer en öppen demokratisk process.

Hon säger till TTELA att hon erbjudits en plats på EU listan - bara hon höll sig borta från riksdagslistan, för där finns det bara plats för folkpartiledaren Dan Möllengård.

Hon krävde istället öppenhet i nomineringsprocessen och det resulterade i att hon kände sig kränkt och utfryst. DÅ ska hon ha blivit utsatt för personangrepp, i mail, på facebook och i telefon. Orden hon fått höra är "bitch" "militant feminist" och "jävla kärring" Detta har hon då anmält till polisen som ofredande och förtal.

Hon anklagar Möllengård för att vara strategisk i drevet genom att låta andra ta hand om konflikten och efter polisanmälan hoppas hon nu kunna förändra  så att inte fler folkpartister hoppar av, rädda för att bli kränkta eller utfrysta av sitt eget parti.

Dan Möllengård menar att det här helt handlar om valtaktik och att kritiken mot honom inte är befogat. Folkpartiets länsförbund och partisekreterare har nu inlett en granskning av kommunföreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".