Huset i Munkedal där ett äldre par misshandlades i samband med rån. Foto: Oskar Lodin/P4 Väst

Chock i villaområdet efter misstänkt mordförsök

0:16 min

Igår kväll kom de första poliserna till villan där en kvinna utsatts för misstänkt morförsök. Idag sprider sig oron och obehaget i det annars lugna området. 

Det blåvita band som spärrar av tomten och som polisteknikerna då och då klättrar över är en kontrast till leksakerna på granntomten. Det är mitt på dagen och inte många är hemma i det lugna villaområdet. De få boende jag byter några ord med berättar att man är chockade över vad som hänt.

Bara 50 meter från villan där den brutala misshandeln inträffade ligger en förskola. Personalen vill inte ställa upp på en intervju men förklarar att man är starkt påverkade av det som hänt men försöker behålla lugnet inför barnen.

Det äldre paret befinner sig just nu på NÄL utanför Trollhättan. Kvinnan som är i 70-årsåldern vårdas för livshotande skador och mannen har varit okontaktbar, men inte fysiskt skadad. Paret beskrivs som trevliga av grannarna.

Utanför förskolan möter jag en man som precis ska lämna av sin dotter. Han känner det äldre paret och har precis fått reda på vad som hänt.

– Jag kan inte minnas att det hänt något liknande under de 35-år jag bott här. Man känner oro och man blir ledsen över att det finns människor som gör sån här skit, säger mannen som vill vara anonym.

Kriminalkommisarie Thord Haraldsson berättar vid 15-tiden att man ännu inte har fått någon klarhet i vad som hänt i villan, man kan inte ens utesluta att det skulle vara en olycka som inträffat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista