Marcus Ericsson är ipprörd över att galaxenanställda kan bli av med jobbet, Foto: Oscar Lodin/P4 Väst

Galaxenanställd kritisk till eventuell nedläggning

"Det skulle drabba många som står utanför"
1:44 min

Galaxen bygg AB som sysselsätter 1700 arbetsskadade arbetare inom byggindustrin kan tvingas lägga ned sin verksamhet. Marcus Ericsson,galaxenanställd i Uddevalla tycker att det vore förödande.

Beskedet om nedläggningen kom från arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier efter att fackförbunden Byggnads och SEKO valde att säga upp avtalet om de anställdas villkor eftersom de enligt facken är för dåliga.

Marcus Ericsson jobbade som målare fram tills för tre och ett halvt år sedan. Då började han få ont i nacken och axlarna. Hade han då inte kommit i kontakt med Galaxen genom arbetskamrater så hade det kunnat bli en riktigt jobbig situation.

Idag är Marcus anställd på en färgbutik i Uddevalla, men kontrakten han jobbar på sträcker sig bara ett år i taget. Otryggt menar Byggnads och SEKO, men Marcus tycker att det ändå är tryggare än alternativet.

– Det är bätter att få jobb ett år i taget än att inte få något jobb alls.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".