Foto: Marie Hedlund/SR Väst

Strid om nertagen reklam i Lilla Edet

"Det är nog mera hennes egen fördomsfulla inställning"
1:06 min

Det har seglat upp en konflikt i Lilla Edets kommun efter ett möte med julbord som utbildningsnämnden hade i Folkets Hus i december.

Privata Nya Skolan protesterar mot att nämndens ordförande, socialdemokraten, Leif Håkansson, plockade ner reklam för skolan, i möteslokalen. Så här svarar Leif Håkansson på kritiken:

- I ett sådant läge hade vi en intern tillställning och att då marknadsföra konkurrerande verksamhet skulle inte accepteras någon annastans och jag tycker inte det ska göras så heller i detta sammanhang, säger Leif Håkansson som tog ned ett par så kallade roll-ups med texten Nya Skolan.

- När det gäller den övriga delen som bestod av en del text som talade om att teckningarna som var själva utställningen och som hade gjorts av barnen på Nya Skolans förskola så har jag överhuvud taget inte rört dem utan bara tittat på dem och beundrat dem, säger Leif Håkansson.

Förskolechefen för Nya Skolan, Linda Forssén, protesterar däremot i ett brev till kommunen över att reklamen inte fick vara kvar.

Hon skriver att hon är mycket besviken och att Folkets Hus är öppet för alla och att det framförallt inte är socialdemokraterna som bestämmer över lokalens innehåll utifrån sina politiska värderingar.

Men Leif Håkansson tycker inte det var en politisk handling.

- Det är nog mera hennes egen fördomsfulla inställning i så fall vad jag har för uppfattningar, säger Leif Håkansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".