Förskolechefen: "Detta är egenmäktigt förfarande"

1:09 min

I Lilla Edet har chefen för den privata Nya Skolan protesterat mot att utbildningsnämnden plockade ner reklam för skolan som stod uppställd i en sal på Folket Hus.

– Jag tycker att det är jättemärkligt att de för det första är inne och rör i våran utställning, säger Linda Forssén som är förskolechef på Nya Skolan.

– För det andra att de kan bestämma vad som får sitta uppe i en utställningslokal. Det är Folkets Hus som borde bestämma det. Det här är egenmäktigt förfarande.

Det var utbildningsnämndens ordförande, socialdemokraten Leif Håkansson, som lät ta ner reklam för Nya Skolan, som fanns på så kallade roll-ups, som fanns i samma lokal som utbildningsnämnden hyrt för att ha julbord.

En bagatell kan man tycka men Linda Forssén menar att handlingen är ett tecken på att den styrande majoriteten med socialdemokrater, vänsterpartiet och folkpartiet, inte är så välvilligt inställda mot Nya Skolan och hon känner sig motarbetad

– Min känsla är att man alldeles för ofta ser oss som ett konkurrerande hot istället för att se oss som en kompletterande av den utbildningsverksamhet som finns i Lilla Edets kommun.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista