Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt inledningstalar på Vänsterpartiets kongress på Münchenbryggeriet i Stockholm på fredagen. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

V-kongressen hann inte med alla ämnen

1:07 min

Teknikstrul har försenat Vänsterpartiets partikongress som avslutas senare än beräknat idag.

Det har också varit många ämnen att diskutera och den ganska nyblivna medlemmen, Jeanette Villaroel, ombud från Lilla Edet, tycker att man inte hann med allt som när feminismen var uppe till debatt:

– Man fokuserade mycket på att kvinnor inte har så många höga positioner men inte sättet man jobbar med problemet ute i föreningarna, det tyckte jag att jag saknade i diskussionen, säger Jeanette Villarreol, vad är orsaken till att kvinnor inte väljer att ta en ordförandepost?

Det var ändå den stora debattlustan och elektronik som inte fungerade som försenade det späckade programmet.

Partiledaren Jonas Sjöstedt, hann väljas om men en del andra val fick kongressen genomföra först under söndagsmorgonen.

Bland annat delar av partistyrelsen dit bland andra Rosanna Dinamarca från Trollhättan var förslagen till omval.

Jeanette Villarreol har hittills mest lyssnat men är ändå nöjd över att en av hennes hjärtefrågor fick stort utrymme, att ta bort vinsterna i välfärdsföretagen.

– När jag talar med folk så tycker man inte att det är okej att man ska tjäna pengar på en vårdcentral och det är en väldigt viktig fråga för vänsterpartiet, säger Jeanette Villarreol som är ombud på vänsterpartiets kongress i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista