1 av 2
Bandy IFK Vänersborg-Västerås Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio
2 av 2
Bandy IFK Vänersborg-Västerås Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio
Bandy

Oavgjort för Vänersborg mot Västerås

2:37 min

Vänersborg var nära en seger mot Västerås men en sen kvittering till 2-2 innebar bara en poäng till IFK.

Västerås kvitterade när det återstod fyra minuter 2-2 genom Jonas Nilsson.

- Vi leder väldigt länge i andra halvlek och det kändes som vi skulle klara det, så nu är jag oerhört besviken, säger lagkaptenen Martin Röing.

Joakim Hedqvist gjorde 2-1 i 67 minuten det var tredje hörnmålet i matchen och andra målet av Hedqvist. Västerås tryckte på och IFK backade för fullt.

Första halvlek blev mycket tillknäppt. Det var bra försvarsspel från lagen och det gav nästan inga målchanser, målen kom på hörnor. Det var typiskt för den första halvan av matchen.

Målen kom genom hörnmål, först Västerås som tog ledningen genom Fredrik Rydberg (14) och IFK kvitterade genom Joakim Hedqvist (17). Tempot var inledningsvis bra men sjönk efterhand. Jocke Hedqvist hade ett bra läge men Andreas Bergwall i VSKs mål räddade.

Båda målvakterna var bra landslagets Bergwall tog lätt hand om de skott från distans som IFK sköt. Perti Virtanen i hemmalaget var också säker.

Västerås är ett bra spelande lag och vi är inne i en bra trend, vi tar steg hela tiden och gruppen mår bra. säger lagkapten Röing.

Bengt Israelsson
bengt.israelsson@sr.se
0522-670016

Vänersborg-Västerås 2-2 (1-1)

Mål IFK: Joakim Hedqvist 2
VSK: Fredrik Rydberg, Jonas Nilsson
Publik: 1997

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista