Sven Moosberg, fullmäktiges ordförande i Strömstad. Foto: Cecilia Bergil/P4 Väst.

Strömstadspartiet ställer inte upp i nästa val

"Ingen kö till ordförandeposten"
5:54 min

Efter två mandatperioder saknas personer som kan ta vid i partiledningen och då väljer partiet att avveckla.

När Strömstadspartiet lanserades inför valet 2006 var det många som engagerade sig på möten inför valet och partiet blev det största enskilda partiet i Strömstad 2006 med 29 procent av väljarkåren bakom sig, skriver Strömstads Tidning.

Nu finns det inte tillräckligt många kvar som vill ta på sig de tyngre rollerna inom partiet. Därför väljer man att inte delta i nästa val, men partiet kommer att arbeta vidare till utgången av mandatperioden den 31 december 2014.

– Det aldrig någon kö till en ordförandepost. Vi är fyra, fem styrelsemedlemmar som kommer fortsätta aktivt inom politiken i andra partier nästa år. Att hitta rätt ordförandeprofil har inte var lätt, säger ordförande Sven Moosberg till P4 Väst.

Kommer du att lämna politiken?

– Jag känner att jag inte har varit med och påverkat färdigt än. Jag vill gärna vara med någonstans igen. Jag kommer förmodligen att ägna min tid åt moderaterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".