Sport

Kropps får omspel efter protest mot Vinslöv

Kroppskulturs handbollsherrar lämnade in en protest mot domarnas sätt att hanterat slutsekunderna i helgens möte med Vinslöv borta. Protesten har nu gått igenom och det blir omspel.

Kropps föll med uddamålet (25-26) mot Vinslöv borta i helgen. Med matchen fick ett trist efterspel. Med tre sekunder kvar gick en hemmaspelare ut och slog till en kroppsspelare. Han fick rätt kort och domaren lät de tre sekunderna rinna ut och ge Kropps ett frikast direkt mot mål.

Detta tyckte Kropps var fel och skickade in en protest till förbundets tävlingskommitté. Kropps tyckte att domarna skulle stoppat klockan och låtet spelet fortsätta de tre sekunder som var kvar.

Tävlingskommittén har nu sagt sitt och ger Kropps rätt.

- Det är inget snack om att det är ett solklart regelfel, det ska vara omspel. Kommittén var enig, säger Ralf Lundberg i Svenska Handbollförbundets tävlingkommitté till Bohusläningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista