1 av 2
Piketpolis vid Ramnerödsskolan. Foto: Oskar Lodin/P4 Väst
2 av 2
Polis med hund söker vid Ramnerödsskolan. Foto: Oskar Lodin/P4 Väst

22-åring gripen vid Uddevallaskola

2:05 min

En man i 22-årsåldern misstänkt för ett mordförsök i Gyttorp i Nora kommun har greps på morgonen vid Ramnerödsskolan i Uddevalla.

Vet du mer eller har du bilder? Hör av dig till oss – 0522-67 00 25 eller nyheter.vast@sverigesradio.se.

Gripandet ska ha gått lugnt till enligt polisen. Och mannen har förts till häktet i Uddevalla och förhör ska hållas under dagen. Men mannen ska under dagen transporteras till Örebropolisen.

Efter ingripande spärrades området av och sökte bland annat med hund efter föremål som kan vara intressanta för utredningen.

Mannen, som är folkbokförd i Skåne, misstänks för ett mordförsök i Gyttorp i Nora kommun utanför Örebro. Han misstänks ha skjutit en 29-årig kvinna.

Kvinnan och mannen har inte haft någon nära relation, enligt Mats Nylén som är polisens presstalesman i Örebro. Däremot finns någon typ av koppling mellan dem.

– Det finns en anledning till att den här mannen har åkt så långt, sökt upp och skjutit kvinnan. Det var genom samtal med kvinnan på sjukhuset som mannens identitet blev känd för oss, säger Nylén till TT.

Kvinnan, 29 år, träffades av minst ett skott och hittades i tisdags morse i ett trapphus. Hon mår "efter omständigheterna bra", enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista