1 av 2
Polis med hund söker vid Ramnerödsskolan. Foto: Oskar Lodin/P4 Väst
2 av 2
Piketpolis vid Ramnerödsskolan. Foto: Oskar Lodin/P4 Väst

Stor polisinsats vid Uddevallaskola – 22-åring gripen

3:06 min

Under morgonen greps en 22-åring vid Ramnerödsskolan i Uddevalla. Han misstänks för ett mordförsök utanför Örebro. Enligt Mats Nylén gick gripandet lugnt till.

– Så vitt jag har förstått var det ett lugnt gripande och det gjordes av Uddevallapolisen kvart över åtta på morgonen, säger Mats Nylén som är presstalesman vid polisen i Örebro län.

– Man misstänkte att mannen kunde vara beväpnad eftersom det misstänkta vapnet inte påträffats tidigare, fortsätter han. Därav det stora antalet poliser och automatvapnen.

Hur visste ni att han befann sig i Uddevalla?

– När vi fick reda på det, igår eftermiddag, började vi leta och utlyste ett rikslarm. Tillslut lyckades vi lokalisera honom till Västra Götaland och Uddevalla.

– Men han kommer ifrån Skåne. Vad han gjorde i Uddevalla vet vi inte. Det är en av sakerna vi ska förhöra honom om när han transporterats till Örebro.

Vem är den 22-årige mannen?

– Vi vill inte säga så mycket i nuläget på grund av att en förundersökning pågår kring ett av de grövsta brotten som finns i den svenska brottsbalken, säger Mats Nylén. Men mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Kvinnan, 29 år, träffades av minst ett skott och hittades i tisdags morse i ett trapphus i Gyttorp i Nora kommun utanför Örebro. Hon mår "efter omständigheterna bra", enligt polisen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista