Misstänkt för mordförsök gripen vid Uddevallaskola

1:28 min

Imorse greps en 22-årig man av tungt beväpnad polis utanför Ramnerödsskolan i Uddevalla. Mannen är misstänkt för mordförsöket på en kvinna i Nora kommun igår.

Det har varit ett massivt polispådrag i Uddevalla nu på morgonen. Det var efter att en kvinna igår blev skjuten i Gyttorp i Nora kommun som polisen utfärdade ett rikslarm. Tack vare intensivt letande under gårdagen och natten kunde tungt beväpnad polis strax före klockan åtta i morse gripa en man i 22-årsåldern utanför Ramnerödsskolan i Uddevalla. Mats Nylén är kommunikationschef vid Örebropolisen som ledde insatsen

– Så vitt jag har förstått var det ett lugnt ingripande. Det gjordes av polis i Västra Götaland i Uddevalla.

Den mordmisstänkte mannen kommer från Skåne, vad han gjorde i Uddevalla vet inte Mats Nylén men det är en av de frågor polisen vill ha svar på när 22-åringen har förts till Örebro. Just nu sitter han på polishuset i Uddevalla.

Ett par timmar efter gripandet var tungt beväpnad polis fortfarande kvar på parkeringen utanför Ramnerödsskolan och eleven Hussein Sultan som precis varit på utvecklingssamtal kunde inte åka hem som planerat.

– Vi väntar på att få ta ut bilen. Det är poliser nere på parkeringen och vi får inte komma in.

Två poliser med automatvapen hindrar bilägare från att komma in på parkeringen. Inne bland bilarna hjälper en polishund till med ett saksök. Parkeringen tillhör högstadieskolan Ramnerödsskolan som bara ligger femtio meter härifrån, men inget tyder på att något skulle ha hänt på skolan. Såhär säger rektor Ingela Haglund Hansson som möttes av polis när hon kom till jobbparkeringen imorse.

– Vår vaktmästare Tina passerade lite senare och då var det ännu mer poliser där. Vi undrade såklart vad som hänt, men hade det haft något med skolan att jag utgår jag ifrån att jag hade fått höra det, säger rektor Ingela Haglund Hansson som kommer finnas tillgänlig på skolan ifall någon orolig elev eller förälder har frågor.