Den före detta pojkvännen anländer till hovrättsförhandlingarna i Marinamålet.Foto: Adam Ihse/TT

Förhör om hur Marina ska ha mördats och fraktats bort

Marina Johansson mördades troligen med ett skott genom huvudet, det sade rättsläkaren när hon förhördes i hovrätten. Även flera poliser förhördes.

I dag var första dagen med vittnesförhör i rättegången mot Marinas Johansson exsambo som misstänks för mordet på henne. Vittnena var olika poliser och forensiker som har jobbat med fallet. Förhören skulle bekräfta åklagarens teori hur Marina mördades, att hon sköts i huvudet när hon låg i sängen.

Enligt rättsläkaren talade mycket för att hon sköts i huvudet. Det kulhål som hittats i väggen i sovrummet tyder också på att kulan passerat genom något innan det träffade väggen, framkom under förhören.

En hundförare förhördes om när kroppen borde ha flyttats från sängen och in i det emballage som den hittades i. Anledningen är att polisens likhundar inte reagerade på någon likdoft i rummet.

Hundföraren sade att han inte vågar ge något exakt svar, men att man pratar om timmar och inte dagar innan likhunden skulle känns doft.

 "Det är rimligt att tro det", sade han.

Åklagaren menar att Marinas kropp ska ha fraktats i hennes bil till den plats där kroppen senare hittades. Men polisens likhund reagerade inte heller när den sökte genom bilen.

Åklagaren: Utesluter det att kroppen är körd i hennes egen bil?

Kriminaltekniker: "Nej, det gör det inte. Vi har haft fall där kroppen varit emballerad i plast och vi vet att bilen användes för att transportera en kropp och då kände inte likhundarna något."

Men det finns heller inga bevis på att det var just Marinas bil som användes för transporten.

Det har skickats ett SMS från Marinas telefon till exsambons telefon efter det att åklagaren menar att Marina ska ha mördats.

En mobilanalyktiker fick frågor om detta och han sade att telefonerna inte befann sig på samma ställe när SMS:et skickades, det går att se på att telefonerna är uppkopplade på olika master.

Den misstänkte mannen nekar till brott och har uppgett att han inte vet vad som hände Marina. Det handlar om ett indiciemål och det finns inga direkta bevis mot mannen. Hans försvarare menar att det inte finns några nya bevis i skuldfrågan jämfört med när mannen friades i hovrätten senast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".