En av få små skyltar till Postens nya lokaler i Uddevalla. Foto: Tommy Öster /Sveriges Radio P4 Väst

Posten får inte skylta - besökare hittar inte

Besökare "Kunde inte ens hitta det på kartan"
1:23 min

Har du också haft svårt att hitta till Postens nya lokaler i gamla Volvofabriken i Uddevalla? Då är du inte ensam. Dit finns för tillfället inga vägvisningsskyltar, ett val från Uddevalla kommun.

– Jag kunde inte ens hitta det på kartan över Uddevalla. Man skulle genom spärren där borta, jag vågade knappt köra igenom. Säger en av Postens besökare som är vid Sörvik för att hämta ut sitt nya körkort.

Posten har bara funnits vid den gamla Volvofabriken sedan några månader, men har redan sökt om att få sätta upp skyltar vid vägen så man kan hitta in på området. Men Uddevalla kommun vill vänta med tillståndet för skyltning.

– Generellt är vi restriktiva med att sätta upp skyltar till enskilda inrättningar. Vi vill vänta tills fler flytta in på området för att ge platsen ett områdets namn säger Anna Karin Forseng, Trafikingenjör på Uddevalla kommun.

Uddevalla kommun arbetar med frågan just nu hur vida man ska skylta ut till området.

– Men sen är det också svårt att sätta upp skyltar när vädret ser ut som det gör just nu, avslutar Anna Karin Forseng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".