IF Metall manifesterar nolltolerans av arbetsplatsolyckor

1:29 min

Ikväll håller IF Metall Bohuslän-Dal och Byggnads Väst en manifestation i Folkets hus i Uddevalla, en aktion de gör för att riksdag och regering ska uttala en nolltolerans emot arbetsplatsolyckor.

– Statistiskt sett dör en person på jobbet var sjätte dag på en svensk arbetsplats. Det betyder att det är många barn som ser sin ena förälder för sista gången när den går till jobbet, berättar Lennart Pettersson, ombudsman på IF Metall. 

Men, detta är inte första gången IF Metall slåss för saken, förra året lämnade man tillexempel in en  namninsamling med över 32 tusen namn till den dåvarande arbetsmarknadsministern Hillevi Engström för att visa sitt ställningstagande.

Lennart Pettersson på IF metall berättar också att manifestationen går emot att man de senare åren har man skurit ner antalet arbetsmiljöinspektörer i Sverige med 138 stycken, nu finns det bara 250 arbetsmiljöinspektörer kvar i tjänst.

– Företagen tar inte situationer på allvar, man förutser inte vad som kan hända. Man kan också se att antalet arbetsplatsolyckor bara ökat dom senaste åren, säger Lennart Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista