Försvunna Marina Johansson. Foto: Polisen.

Marinarättegången: Viktigt vittne för åklagaren förhördes

I dag fortsatte rättegången mot den misstänkte exsambon, som åtalats för att ha mördat Marina Johansson. Ett vittne såg en natt i juli en bil som liknade Marinas och i bilen såg han ett stort paket.

Idag hördes det vittne, som enligt åklagaren Urban Svenkvist, styrker den kedja av indicier som kan fälla den mordmisstänkte mannen.

Vittnet berättade om hur han en natt i juli, på en rastplats, såg hur en stressad man lastade ur paket och slängde i soptunna bredvid. Fast det var mitt i natten hade mannen bara t-shirt och kalsonger på sig, sade vittnet.

Enligt åklagaren hade mannen ett signalement som väl stämmer överens med den mordmisstänkte.

Vittnet sade under förhöret att han såg ett stort paket bak i mannens bil.

– Enligt åklagaren passar det in på så sätt att Marinas före detta sambo, efter att ha skjutit henne, lindade in henne i ett paket och körde i väg. Han tog en väg förbi och slängde små paket och fortsatte för att dumpa henne inne i skogen, säger P4 Göteborgs reporter som bevakade dagens förhandlingar.

Även ett annat vittne hördes under dagens förhandlingar. Det var en kvinna som försvaret hade kallat. Hon hade mött en bilist på förmiddagen den 28 juli, efter att mordet ska ha ägt rum, och enligt försvaret kan det ha varit Marina vittnet såg.

– Det ska enligt försvaret grusa åklagaren indiciekedja om det var Marina som körde bilen den 28 juli.

Rättegången fortsätter på tisdag i nästa vecka då man också kommer att genomföra en syn på plats i Spekeröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista