Gyttorp där en kvinna skottskadades. Foto: Karwan Tahir/Sveriges Radio.

Man häktad för mordförsöket i Gyttorp

1:08 min

Den man som greps i Uddevalla och som misstänks ha försökt mörda en kvinna i Gyttorp tidigare i veckan häktades i dag av Örebro tingsrätt.

– Han har medgett vissa omständigheter som kan knyta honom till platsen och tilld en här tiden, säger hans försvarsadvokat Magnus Arntell.

Det var i tisdags förmiddags som en kvinna blev beskjuten i Gyttorp. Mannen som är 22 år greps sedan morgonen därpå i Uddevalla, men han är skriven på en adress i Skåne.

Varför han var i Gyttorp i tisdags vill hans försvarsadvokat inte kommentera, inte heller om han på något sätt är bekant med kvinnan. Själva nyckelfrågan - om det var 22-åringen som sköt - säger försvarsadvokaten att mannen inte kan besvara.

– Han vet inte exakt vad det är som har hänt, säger Magnus Arntell.

Efter en dryg timmes häktningsförhandling kom så tingsrättens besked att mannen ska vara häktad ett par veckor medan utredningen mot honom fortsätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista