#vadkostarvården

Bemanningsdirektör: Landstingen behöver inte köpa stafettläkare

1:06 min

Det är inte bemanningsföretagens fel när politiker och tjänstemän tycker att det är dåligt med stafettläkare på vårdcentraler och sjukhus. Landstingen får det som de själva beställer. Det säger Bemanningsföretagens förbundsdirektör Henrik Bäckström.

--Det är väl som vilken annan som helst som vill få någonting gjort, man köper det som är bäst för den verksamhet som man bedriver.

Nej, Henrik Bäckström ger inte mycket för åsikterna från politiker och tjänstemän att stafettläkare är ett kvalitetsproblem, framför allt på vårdcentralerma och i psykiatrin. Han tycker att det är helt och hållet landstinget eget ansvar om man vill ha stafettläkare eller inte. Och han tycker inte att stafettläkare nödvändigtvis är något dåligt.

- En aspekt i vården är att det är bra med kontiunitet, och den andra linjen är att det är bra med second opinion och att man har möjliget att träffa flera läkare.

– Men oberoende av vad man tycker så landar man i vad det är man köper. Är det så att man vill ha kontinuitet, så får man väl köpa den typen av tjänster. Det är väl inte svårare än så, säger Henrik Bäckström.

Cecilia Bergil

070 6666593

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista