Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio.
Nobel & Myrbäck

Travtränaren döper hästarna efter porrstjärnor

Dan Hjelm: Vissa tycker det är allmänt superlöjligt
2:53 min

Bandyprofilen Dan Hjelm har hittat ett något udda sätt att döpa sina travhästar – nämligen efter kända porrskådisar.

Dan Hjelm, som tidigare spelat bandy i bland annat IFK Vänersborg, brinner för travsporten. Efter att ha lagt skridskorna på hyllan 2007 började han jobba med hästar och trav.

Det är sambon och travtränaren Kajsa Frick som fått honom intresserad av hästar. I dag hjälper han till med hennes uppfödning och han har fått ge namn till några av hästarna. Och när det gäller namnen har Dan valt ett något annorlunda grepp.

I stället för att ge fölet namn efter föräldrarna, vilket är det vanligaste när det gäller travhästar, har Dan Hjelm namngett tre av sina hästar efter kända porrskådespelare.

– Det är inte för att jag är fascinerad av den typen av film, det var mer som en kul grej, för att skapa intresse för travsporten, säger han.

En av hästarna är V86-aktuell och springer på Solvalla i kväll. Han heter Ron Jeremy och har fått sitt namn efter en av världens mest kända porrskådespelare.

– På Svensk travsport jublande man inte över namnet, säger Dan Hjelm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".