Claes Lundberg. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.

Styrelsemedlem: Turbulens i Rambo kan ha spelat in i VD-avhopp

Claes Lundberg säger upp sig från VD-posten i Rambo. Höstens turbulens kan ha spelat roll enligt styrelseledamot men alla beklagar hans avhopp.

Imorse meddelade det kommunala renhållningsbolaget Rambo i Lysekil att VD Claes Lundberg har sagt upp sig. Detta efter en höst när P4 Väst avslöjat en mängd oegentligheter i företaget. Claes Lundberg ska själv ha fattat beslutet då han fått ett annat jobberbjudande, men Said Lundin i Rambos styrelse tror att det kan ligga mer bakom.

– Enligt honom själv är det ju att han har fått erbjudande om ett nytt jobb. Men man behöver väl inte vara allt för intelligent att tänka att det senaste halvåret har spelat in.

Det har varit ett tufft halvår för rambo. Det började med att P4 Väst tack vare interna källor kunde avslöja oegentligheter i företaget, bland annat svart skrotkörning och privat nyttjande av företagets tjänster. Till följd av rapporteringen tillsattes en extern utredning som sju veckor och nästan en och en halv miljon kronor slutade i att en divisionschef fick sparken och polisanmäldes. Men det finns fortfarande frågetecken, bland annat om tveksamma spritfakturor som undertecknats av avgående VD Claes Lundberg. Nu gör de fyra ägarkommunerna en stor genomlysning av Rambo, men enligt kommunalrådet i Sotenäs, Mats Abrahamsson, har inte ägarna haft något intresse av att Claes Lundberg lämnar Vd-posten.

– Nej absolut inte.

Men kan inte en ny VD innebära en fräsch nystart?

– Jag ser det inte så, utan jag beklagar att Claes slutar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista