1 av 3
Det här snöhögen lär vara kvar ett tag till, spår meteorologerna....
2 av 3
...liksom det här snöhänget...
3 av 3
...och de här istapparna. Foto: Peter Olsson P4 Väst

Fortsatt vinterväder väcker blandade känslor

1:02 min

Ännu en vecka med minusgrader och snö väntar oss enligt väderprognoserna. Till glädje för en del och förtret för andra. Men hur mycket har man utnyttjat snön när den väl finns här? Vi ställde frågan.

– Jag har inte gjort mycket. Jag tar det som de är och försöker klä mig efter vädret. Jag är van vid kyla från Dalarna, säger Tove som vi möter utanför Kampenhof i Uddevalla.

– Jag tycker inte om snön, vill helst ha sol och värme och försöker att undvika och förtränga snön, säger Ingvar Spetsmark.

– Det är härligt med snön. Jag har åkt skidor och pulka med barnen och hoppas på fortsatt snö och kallt så att jag kan åka mer skidor själv, säger Tobias Ljung som kommer vinterklädd med tjock pälsmössa på gågatan i Uddevalla.

Inger som står och tittar i ett skyltfönster har inte utnyttjat vintersnön mer än att hon har tagit sina sedvanliga prommenader. Men hon är glad över att det kalla vädret kommer att fortsätta:

– Det är friskt och man blir lättare till sinnes av det, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista