Torbjörn Andersson vill vara absolut säker på varför han väljer ett visst parti när han stoppar sin lapp i valurnan. Foto: TT/Montage: Sveriges Radio
Publiknätverket

Uddevallabo startar valblogg för att rösta "rätt"

Torbjörn Andersson "Jag måste ju välja ETT parti"
1:53 min

Uddevallabon Torbjörn Andersson ska läsa alla partiprogram. Han vill välja rätt parti för honom och idag startar han bloggen Röstfisk där han ska skriva om sin resa mot valet 2014.

Denna nyhet kom till genom ett tips från Publiknätverket. Välkommen att gå med du också.

– Problemet är att det man hör i media är politiska utspel och bråk om små detaljer, säger Uddevallabon Torbjörn Andersson.

Varför gör du detta?

– Alla partier tycks vara överrens om att mänskliga rättigheter och integritet och sånt är viktigt. Men jag måste ju välja ETT parti att rösta på, så detta är ett sätt att komma fram till vad som är viktigast för mig. Och på den resan hoppas jag kunna dela med mig av lite text och lite ljud till de som är i samma sits som jag.

Tidigare har Torbjörn Andersson varit ganska begränsat intresserad av politik. Men under studenttiden var han engagerad i kåren och har varit med när dokument som liknar partiprogram ska tas fram.

– Jag vet vilket fantastiskt arbete det är att ta fram ett dokument som ett partiprogram. Det är hundratals, kanske tusentals, personer som ska komma överens om att det här står vi för. Så jag förstår och jag är ödmjuk inför det faktum att jag har väldigt många arbetstimmar framför mig när jag läser detta. Men jag tycker att jag behöver förstå det här när jag stoppar min lapp i valurnan.

Bloggen har Torbjörn Andersson döpt till Röstfisk och i eftermiddag kommer den segla upp på nätet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".