Martin Hollertz, gatu- och parkchef på Uddevalla kommun Foto Montage

Ombyggda parkeringsautomater i Uddevalla ger fler betalningsalternativ

1:42 min

Den första mars ska de nya parkeringsreglerna börja gälla och ungefär 40 parkeringsautomater ska byggas om. Det innebär två timmar avgiftsfri parkering och att det ska gå att betala biljetten med bankkort.

- Ombyggnationen har vi egentligen redan börjat med. Med att beställa in material och nya skyltar, men det kommer ta några veckor från den första mars, säger Martin Hollertz, gatu- och parkchef på Uddevalla Kommun.

Kostnaden för de nya automaterna beräknas bli mellan 225 till 250 tusen kronor och kommer inte påverka den nuvarande timtaxan. Förutom nya parkeringsautomater diskuteras också sms-biljetter i någon form som ytterligare ett betalningsalternativ på några av parkeringsplatserna i Uddevalla. Idag är det bensinkort eller mynt som gäller.

Svårt att växla till mynt

Det är inte bara att hitta parkeringsplats som är problematiskt. P4 Väst har fått tips om att det varit svårt att betala med sitt bensinkort och att sedan hitta någonstans att växla pengar. På Södra Hamngatan har Janne precis parkerat sin bil och han har fått böter under året som varit.
- Det är på grund av att jag inte hade växel och att apparaten var avstängd. Det har varit mycket fel på dem. Ibland har de varit övertäckta. Man tänker inte på att man kan springa till en annan automat, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista