Facebookgrupp vill göra Spikön till Barnens ö

4:51 min

Gruppen har nu runt 1 600 medlemmar och vill att det bland annat ska bli en stor lekplats på Spikön, i centrala Trollhättan.

Spikön i centrala Trollhättan som många har ideér kring. En Facebook-grupp har nu startats för att omvandla Spikön till Barnens ö.

Gruppen, som har runt 1 600 medlemmar på Facebook, vill att det ska bli bland annat en stor lekplats.

– Vi vill väcka liv i den gamla ön. Vi vill ha lite djur, lite grillplatser och vi vill ha en unik lekplats som lockar familjer, säger Nettan Larsson är initiativtagare till gruppen.

– Alla ska ha möjlighet att fika och umgås lite med smådjur.

Varför vill ni göra det här?

– Ön har stått öde, det händer ingenting och den förfaller. Fågeldammarna är under all kritik, till exempel. Om man tittar på lekplatserna vi har runt om i Trollhättan går de inte att nyttja. De är smustiga och trasiga. Då känner vi att det skulle vara skitkul med ett Barnens ö och man kan sätta upp en portal.

Nettan Larsson säger att hon kommer ta kontakt med kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund (S) och sedan försöka göra så att gruppen växer.

– Intresset är fantastiskt, säger Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista