P4 Morgon

De vandrade 200 mil genom Nya Zeeland

1:52 min

Emil Carlberg och Jonathan Lundgren spenderar somrarna hos släkten på Orust respektive i Sotenäs. De har nyss kommit hem från en minst sagt krävande resa.

Har du också genomfört någon ovanlig resa nyligen? Tipsa oss! p4vast@sverigesradio.se

Hade hela vandringen varit som första veckan hade de inte kunnat fortsätta. Det var en tuff inledning när de skulle ställa om från livet i Sverige till naturen på Nya Zeeland.

– Vi kom ju från Sverige, värme och tryggheten till Nya Zeeland och hade ingen aning om hur vi skulle börja. Från att leva ett vanligt liv med hus och väggar omkring sig så kom vi till ett liv med tält och regn och blåst och knappt någon mat alls.

Innan Emil Carlberg och Jonathan Lundgren begav sig ut på sin 200 mil långa vandring genom Nya Zeeland så cyklade Emil tillsammans med två andra kompisar genom USA. Och vad som driver honom har med hans morfar att göra.

– Jag är väl född sådan, men jag har ganska mycket inspiration från min morfar som levde på Orust och han var väl lite av en äventyrare.

Men trots att den krävande resan just avslutats så är killarna inte mätta ännu. Efter att de kom hem från Nya Zeeland runt nyår så åkte de direkt till Jämtland för att ytterligare kräma ur det sista ur benen genom att bestiga berg.

Nu planeras redan nästa resa och denna gången tänker de sig Europa.

– Europa är ju den världsdel som har mest intressant historia, säger Emil Carlberg.

P4 Morgon
gomorron.vast@sverigesradio.se
0522-670066

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista