Här hittades det styckade liket i havet utanför Saltö vid Strömstad. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.

Starkare misstankar mot gripna för styckmordet på Saltö

Efter att nya uppgifter kommit fram under veckan har misstankarna, enligt polisen, har stärkts mot de två personer som sitter anhållna.

Under dagen har nya förhör hållits med de båda misstänkta, som nekar till brott. De greps i måndags efter att ha varit anhållna i sin frånvaro och är misstänkta för inblandning i styckmordet.

Sedan de greps har misstankarna blivit starkare, enligt polisen.

– Misstankarna har stärkts, det har framkommit en del uppgifter under veckan, säger Thord Haraldsson, Länskriminalen, till P4 Väst.

Enligt Haraldsson kommer det sannolikt att bli häktningsförhandlingar i morgon.

Det var i september som ett paket med kroppsdelar hittades på 14 meters djup utanför Saltö vid Strömstad.

Kroppsdelarna tillhörde en 64-årig man som tidigare hade dömts för mordet på sin fru. Fortfarande har inte alla kroppsdelar hittats och polisen har gjort flera dykningar vid Saltö.

Enligt Thord Haraldsson är det i nuläget inte aktuellt med ytterligare gripanden.

– Inte vad jag kan se för dagen, säger han.

Styckad kropp vid Saltö

Paketet med den styckade kroppen hittades av en sportdykare utanför Saltö i Strömstads kommun 7 september 2013. När paketet undersöktes på bårhuset i Uddevalla 9 september visade det sig innehålla en styckad kropp. Polisen utreder det hela som ett misstänkt mord. 18 september fick polisen en identitet på den mördade mannen. Han är 64-årig man från Landvetter som varit försvunnen sedan i somras. Mannen har suttit i fängelse för mord på sin fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista