Foto: Andreas Morén

Inlagda patienter slipper betala parkeringsavgift

1:35 min

Patienter ska inte längre behöva betala dyra parkeringsavgifter under tiden som de vårdas på sjukhus. Västfastigheter som sköter parkeringen på NÄL har beslutat att ända sina regler.

Sverker Zetterbergs fru ligger inlagd på sjukhus och behöver lägga 2300 kronor på parkering under sin cancer-behandling.

- Jag har varit i kontakt med försäkringskassan och olycksfallsförsäkring och så och det finns inget som täcker detta, säger han.

Lars Jansson är fastighetsdirektör på Västfastigheter som bland annat sköter parkeringarna för NÄL och Borås Sjukhus och han berättar att det snart blir en förändring när det gäller parkeringsavgiften.

- Är det så att man blir inlagd på sjukhuset så kommer möjligheten att finnas att anteckna sig i receptionen. Kortsiktigt och kunna stå här i upp till sju dagar. Vi har inte praktiskt kunnat få upp de tillstånden, trycka upp det och kommunicera med sjukhusen än, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista