De var inte många som deltar i den sista demonstrationen mot OS i Sotji, med slogan som "nej till kommunal terror" Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
Nobel & Myrbäck

Radiosportens Jakob Sillén om missförhållandena i OS i Sotji

Tiotusentals arbetare har utnyttjats och fått arbeta utan lön när OS i Sotji byggts upp, det berättade SVT:s Uppdrag granskning igår. Kommer Radiosporten att rapportera om även detta under OS? Hör Radiosportens chef Jakob Sillén.

De utländska gästarbetarna utvisades om de klagade över att inte få sin lön. Men även ryssar har varit med och byggt upp OS-anläggningarna, och dem kan man inte utvisa. En av de som sa emot var ryssen Mardiros Demirtjan. Han klagade när han inte längre fick någon lön. Då kallades han till sin arbetsplats där civilklädda poliser väntade. De anklagade honom för stöld och något senare våldtog de honom med ett järnspett. Nu kan han varken arbeta eller gå längre.

Och om en och en halv vecka inleds OS här i P4. Radiosporten sänder live från morgon till kväll. Frågan är hur diskussionerna går på radiosportens redaktion efter det omtumlande reportaget från Sotji.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista