Stort pressuppbåd inför häktningsförhandlingar i Saltöfallet. Foto: Oskar Lodin/P4 Väst

Åklagare om Saltömordet: Hämnd en motivbild

1:11 min

Både 38-åringen och 39-åringen häktas på sannolika skäl misstänkta för styckmordet på Holger Algdal. Åklagaren utesluter inte ett hämndmotiv.

För en stund sedan avslutades den andra häktningsförhandlingen i det uppmärksammade Saltöfallet. Tidigare idag häktades en 38-åring som är anhörig till den mördade 64-åringen, Holger Algdal. Nu beslutade Uddevalla Tingsrätt att den medmisstänkte 39-åringen också ska häktas på sannolika skäl misstänkt för styckmordet på Holger Algdal som hittades i vattnet utanför Saltö i höstas.

Det var i måndags som de båda greps efter att de varit anhållna i sin frånvaro en tid.

Båda männen nekar till brott.

Åtal ska vara väckt senast om två veckor, 13 februari. Men åklagare Viktoria Karlsson säger till P4 Väst att hon antagligen kommer behöva mer tid för utredningsarbetet, därför kommer männen sannolikt begäras omhäktade.

Den 38-årige mannen som häktades tidigare idag är anhörig till den mördade Holger Algdal som precis hade avtjänat ett sjuårigt fängelsestraff efter att ha mördat sin hustru. Åklagare Viktoria Karlsson utesluter inte ett hämndmotiv.

– Hämnd är givetvis en motivbild, säger Viktoria Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista